CANNA TERRA SEEDMIX

excl Verzendkosten kg
Bestel
  • Beschrijving

CANNA TERRA SEEDMIX
TERRA aardemixen zijn ontwikkeld voor het kweken van groente en snelgroeiende planten. Terra Seedmix is ideaal voor het ontkiemen van zaadjes en het laten wortelen van stekjes. Dit product maakt deel uit van de CANNA TERRA lijn met bijbehorende plantenvoeding.

Zaadjes ontkiemen en stekjes wortelen
Een goede kweek begint met de juiste start. Het Terra Seedmix medium, een mix van aarde en kokos, heeft een homogene structuur en houdt veel vocht vast. Het kost stekjes en kiemplantjes daarom weinig energie om te wortelen, waardoor ze zich sneller en beter kunnen ontwikkelen.

Kweken met Terra Seedmix
Terra Seedmix maakt deel uit van de CANNA TERRA lijn.

Extra productinformatie

GEBRUIKSAANWIJZING
Zaaien in CANNA Terra Seedmix
Plaats de zaden ongeveer 2-3 mm (max. 5 mm) onder de oppervlakte in een bakje met een maximale diameter van 5 cm, voorzien van CANNA Terra Seedmix. Besproei het groeimedium geregeld met kraanwater. Een kiemplant gebruikt altijd eerst het in het zaadje aanwezige reservevoedsel. Houdt de zaden warm (20-25°C) en vochtig (relatieve luchtvochtigheid van minimaal 75%), bijvoorbeeld in een kweekkas. Verwijder het deksel van de kweekkas, zodra de zaailingen boven het medium uitkomen.

Zaailingen
Jonge planten zijn zeer teer. Plaats ze daarom niet in direct zonlicht of vlak onder een krachtige kweeklamp. Voorkom het risico op verbranding. Geef de jonge planten voedingswater met een lage EC-waarde (afhankelijk van het kraanwater, EC-waarde van 0.9 -1.2). Voeg CANNA RHIZOTONIC toe voor versterking van het wortelstelsel. De zaailingen zijn klaar om te worden overgeplant, zodra ze twee tot drie bladeren hebben ontwikkeld.

Buitenteelt
Hoewel het mogelijk is, zaden direct buiten in de grond te laten ontkiemen, is het kiempercentage aanmerkelijk hoger als dit binnen gebeurt. De grondtemperatuur is meestal niet ideaal voor het ontkiemen van zaden. Kiest u toch voor de buitenlucht, verplaats opgekomen zaailingen dan regelmatig naar plekken waar ze goed kunnen wennen aan de omstandigheden; bijvoorbeeld op het balkon. 

Stekjes en verder
Nadat de planten goed zijn doorgeworteld in de CANNA Terra Seedmix, kunnen ze worden overgeplant in het uiteindelijke groeimedium, zoals: CANNA Terra Professional of CANNA Terra Professional Plus.

Het plastic verpakkingsmateriaal is 100% recyclebaar. 
Bewaren op een donkere koele plaats boven 4ºC (40º F) Inhoud 25 L.