CANNA RHIZOTONIC

Bestel
  • Beschrijving

KRACHTIGE WORTELSTIMULATOR
CANNA Rhizotonic is een uitermate werkzame wortelstimulator. Dit is al sinds vele jaren voor menig kweker een onomstotelijk feit. Het is duidelijk te zien dat de plant vlug reageert op de natuurlijke stoffen en sporenelementen van Rhizotonic. Witte en krachtige wortels vormen zich in een handomdraai als CANNA Rhizotonic toegevoegd wordt aan het voedingswater.

RIJK AAN BIOACTIEVE ELEMENTEN
De kracht van CANNA Rhizotonic is gebaseerd op de hoogste kwaliteit en de verwerkingswijze van de grondstoffen. Een belangrijke grondstof van CANNA Rhizotonic zijn mineraalrijke algen die groeien in de arctische ijszee aan de voet van een vulkanisch eiland. Deze algen gedijen welig in het uitzonderlijke microklimaat dicht onder het heldere wateroppervlak van een warme golfstroom. De verwerkingswijze van de vers geoogste algen met behulp van een depolymeriserend enzymcomplex is uniek! Hierdoor is CANNA Rhizotonic bijzonder rijk aan natuurlijke bioactieve elementen die de plant in haar wortelontwikkeling en weerstand stimuleren. Deze stimulatie komt tot stand doordat stoffen afkomstig uit algen sterk lijken op de natuurlijke groei- en verdedigingsstoffen van snelgroeiende planten. Voorbeelden van deze stoffen zijn talloze vitaminen en oligosacchariden. In totaal heeft CANNAResearch meer dan zestig verschillende werkzame componenten kunnen identificeren.

VERHOOGDE WEERSTAND
Aan de hand van de gezonde en stevige wortels, die ontstaan bij het gebruik van CANNA Rhizotonic, is een verhoogde weerstand van de plant goed te verklaren. Daarnaast hebben de oligosacchariden een weerstandverhogend effect doordat zij de actieve verdediging van de plant op celniveau opschroeven (defence respons). Vooral wortelziekten krijgen minder de kans zich te ontwikkelen. Dit is vooral zeer belangrijk in de eerste weken van de jonge plant, omdat zij dan nog erg vatbaar is voor zulke ziekten. Geef dus CANNA Rhizotonic mee aan het voedingswater al direct vanaf het begin. Gezonde en veel opbrengende planten kunnen immers alleen ontstaan als het uitgangsmateriaal een goede start krijgt.

VOORKOMT STRESS
Veel kwekers kunnen beamen dat planten na een stresssituatie snel bijkomen als het blad met verdunde CANNA Rhizotonic bespoten wordt. Voorbeelden van zulke stresssituaties zijn het transport en het oppotten van planten. Door te spuiten met CANAN Rhizotonic heeft de plant weinig tijd nodig om zich te herstellen en hervat haar groei dan ook bijna direct. Daarnaast heeft CANNA Rhizotonic op slecht ontwikkelde of ongezonde planten doorgaans een zeer positief effect. Dit komt omdat ook deze planten veel stress ondervinden.

TOEPASBAAR OP IEDER MEDIUM
CANNA Rhizotonic kan in iedere kweeksituatie worden gebruikt. Of het nu gaat om recirculerende of run-to-waste systemen, om buitenteelt of om NFT, CANNA Rhizotonic geeft altijd snel en zichtbaar resultaat.

TIPS
Plantenvoeding wordt vaak nog even op de juiste pH gesteld. Zo kan de plant optimaal gebruik kan maken van de voedingsstoffen. Als de pH van een voedingsvat iets te laag is kan deze met CANNA Rhizotonic omhoog gebracht worden tot de gewenste pH