AquaForte Alg-Stop Anti draadalg middel

Bestel
  • Beschrijving

Met AquaForte Alg-Stop wordt er aan het water een stof toegevoegd die, d.m.v. een hulpstof, gretig door algen wordt opgenomen. Gelijktijdig wordt een verdere, vitale, voedselopname geblokkeerd. Het onttrekt geen voedingsstoffen aan het water maar zorgt ervoor dat ze niet meer beschikbaar zijn voor de algen. Alg-Stop dringt door tot in de algen en vernietigt het kalkskelet zodat ze loslaten en door het filter kunnen worden afgevangen. Een eventueel te meten fosfaat waarde is door het toevoegen van Alg-Stop niet meer relevant en kan verwaarloosd worden. Alg-Stop bevat geen ammoniumverbindingen of metaalzouten. Alg-Stop lost snel op in het water zodat de draadalgen het middel snel kunnen opnemen.

Gebruik in de eerste maand elke 10 dagen 100 gram per 3.000 liter vijverwater. Daarna doseert u voor onderhoud minimaal 1 x per maand 100 gram per 3.000 liter vijverwater. Strooi het middel gelijkmatig over het vijveroppervlak. Verwijder regelmatig de afgestorven algen en reinig uw filter regelmatig.

Let op bij het gebruik: niet in combinatie gebruiken met andere algenmiddelen of middelen die iets uit het water onttrekken zoals aktieve kool, zeoliet, nirtaathars, ozon, etc… Voor een optimale werking eerst de waterwaardes controleren: GH (optimaal 12 maar minstens 6) en KH (optimaal 8 maar minstens 4). Opnieuw doseren na zware regenbuien of na water verversen. Bij overmatig veel algengroei of ondiepe waterzones graag dubbele dosering gebruiken.

Alg-Stop is ook uitstekend geschikt voor zwemvijvers. Om de vijver algenvrij te houden moet u Alg-Stop minstens 1 x per maand gebruiken.

Voorbeeld jaarlijks verbruik:


1.000 liter vijverwater = 0,4 kg per jaar (0,5 kg met startdosering)
5.000 liter vijverwater = 2,1 kg per jaar (2,6 kg met startdosering)
10.000 liter vijverwater = 4,2 kg per jaar (5,2 kg met startdosering)
25.000 liter vijverwater = 10,8 kg per jaar (13 kg met startdosering)