Multi Cyclone Centrifugaal Voorfilter

excl Verzendkosten kg
Bestel
  • Beschrijving
De MultiCyclone is een uniek filter dat water bespaart en voor minder filter onderhoud zorgt. De MultiCyclone werkt op basis van centrifugale water filtratie. Er zijn geen bewegende delen die kunnen slijten en er is geen filtermedia dat moet worden vervangen of schoongemaakt.

Hoe werkt het?
Het inkomende water wordt gestuurd door een verdeelplaat zodat het, parallel aan de stromingsrichting (tangentiaal), de meervoudige afscheidingskanalen (hydra cyclonen) binnengaat. Dit zorgt voor een sterk centrifugaal effect waardoor de (zwaardere) vuildeeltjes worden gescheiden van het water die vervolgens in een spiraalbeweging bezinken in het opvanggedeelte. Het schone water gaat in een spiraal beweging omhoog.

Het vuilreservoir is transparant zodat het eenvoudig te zien is wanneer het vol zit. Het simpelweg opendraaien van de kraan zorgt ervoor dat het vuil wordt afgevoerd. Hierbij wordt maar maximaal 15 liter water verbruikt!

De MultiCyclone is ideaal als voor-filter om het onderhoud aan een bestaand filter te verminderen of om de levensduur van het filtermedia te verlengen zoals bij een Beadfilter. In tests waarbij stofdeeltjes van 5 tot 80 micron werden gebruikt werd 100% van de 60-80 micron deeltjes gefilterd en 87% van de 40-60 micron deeltjes!
De MultiCyclone kan samenwerken met zandfilters, cartridge filters, D.E. filters, Beadfilters, etc. om het water te polijsten. Hierdoor kunnen er ook fijnere filtersystemen worden gebruikt zoals cartridge filters met fijnere cartridges en zand filters met fijner zand. De fijnere filter systemen kunnen dan zonder de last van extra onderhoud worden geïnstalleerd. Het water wordt helderder met minder onderhoud!

De MultiCyclone is voorzien van 2"/63mm koppelingen. Minimale doorstroming is 3m3/u, max. doorstroming is 30m3/u. Maximale druk is 4 bar. De MultiCyclone moet na de pomp worden opgesteld